понедељак, 29. октобар 2012.

Koga Facebook favorizuje na US izborima - Zbilja, da li smo (a)politični ?


Na jednom od ranijih postova sam pisao o POLITICI. To je SVE. Ona je u ljubavi, porodici, poslu.. Naježim se kada čujem nekog kada kaže : JA SAM APOLITIČAN. 
Iz pristojnosti ne mogu da kažem sledeće, ali vrlo rado bih rekao:  KOGA LAŽEŠ ! - nije pitanje :)
 O čemu se zapravo radi :''Facebook potrošio "prijateljskih" 140.000 $  na Republikance..''
Kao društveni medij, Facebook-ov Odbor za političku akciju izdvojio je pozamašnu svotu novca.. Malo više para je otišlo  Republikancima, 140.000 zelenih šuškavih, u poređenju sa  127.000 zelembaća Demokratama zaključno sa septembrom prema  javno dostupnom federalnom izveštaju..

Tehnološke kompanije poput Microsofta bile su sa strane, daleko od Vašingtonske politike u ranim fazama svog korporativnog života.  Ipak, Facebook(FB) je pokazao želju da postane uticajni politički igrač kreiranjem jednog baš takvog Odbora za političku akciju (PAC) još u najranijoj fazi svog bitisanja  kao javno trgovane kompanija na berzi.(PTC)


Microsoft (MSFTFortune 500)Cisco (CSCOFortune 500) eBay (EBAYFortune 500) sve ove kompanije su dale više para REPUBLIKANCIMA, po poslednjim avgustovskim izveštajima..


Google JE POTROŠIO ukupno 652.000 $ jednako ih rasporedivši, na ravne časti obema partijama.
Neki analitičari razloge vide u činjenici da se korporativni Odbor FB za političku akciju uključio na ovakav način sa ciljem da pomrsi račune u trci za kongres, ukazujući na manju bitnost predsedničkih izbora. 
Facebook zvanično odbija da diskutuje na tu temu.Izuzetak je  njihov portparol Andrew Noyes, progovorio čovek na nekoj konferenciji,  i naglasio da kompanija podržava "kandidate koji se zalažu za promociju ciljeva i vrednosti kojima sama kompanija teži, inovacije u ekonomiji koje bi podstakle obične ljude na jače povezivanje i učinile svet otvorenijim''
Zaposleni u Fejsu, kako bilo, favorizuju Demokrate. Uplate zaposlenih !!!!! su : 116.300 $ za Demokrate spram 53.700 $ Republikancima, prema pisanju  Centra za odgovornu politiku.
Fejsov  operativni direktor Sheryl Sandberg (koji je svojevremeno bio glavni savetnik u Trezoru administracije B.Klintona) sam je ''pomogao'' sa 30.800 $  Demokratski nacionalni komitet i pljusnuo dodatnih 5.000$ sadašnjem, možda i budućem predsedniku Obami, ali dao je on još na stotine malih uplata kandidatima za kongres.. 
Taj moj prijatelj(ica) s početka BlogPosta koji tvrdi kako je apolitičan, pa u toj  apolitičnosti pokida tu i tamo neki ''LIKE'' na neku apolitičnu sličicu sa FBa, privatno se digitalno drogirajući svojim apolitičnim igricama apolitičnih programera apolitične kompanije, koristeći svakoga dana najpoznatiji apolitični ''PROZOR'' na svetu, u želji da koristi što je udobnije moguće sve čari apolitične najpoznatije elektronske aukcijske platforme gde se plaća apolitičnim elektronskim kešom i u dokolici glorifikovanjem uzdižući sve inostrano apolitično, a kudeći domaće političko, mora malo da se zapita oko nekih stvari, ili me je njegova gluma jako očarala....biće ipak da je jako dobra gluma. :)
NARAVOUČENIJE : JA SAM APOLITIČAN !

Нема коментара:

Постави коментар