среда, 22. фебруар 2012.

Google +

Gledajući  poslednje statističke izveštaje o društvenim mrežama Google + beleži 4x veću stopu rasta(mesečno povećanje broja ljudi koji prate konkretan Brand) u odnosu na Twitter. Facebook je i dalje neprikosnoven.
Google+ brands grow faster than brands on Twitter! image

Tabela 1.: Google + Brand statistika u poslednjih mesec dana 




Google+ statistics







Tabela 2.: Twitter Brand statistika u poslednjih mesec dana






Twitter brands growth



















Podaci u tabelama 1. i 2. prikazani zelenom bojom u desnoj koloni ukazuju na povećanje broja mesečnih pratilaca konkretnog Brand-a.Moguće je zapaziti da je  Google + napravio veliki iskorak na polju rasta u poređenju sa Twitter-om.4 x.Podaci su preuzeti sa sajta socialbakers.


Naše političke stranke nisu najaktivnije po tom pitanju.Neke čak nemaju svoje profile na Google + SM.Verovatni razlog takvog pristupa stranaka je zbog različitih filozofija poslovnih pristupa svojim aktuelnim i potencijalnim korisnicima koje svaki od ovih medija propagira.Možda je u pitanju i neznanje Međutim, imajući u vidu da su ovo svetske tendencije i da će tim putem morati da se kreće i u Srbiji, mišljenja sam da bi trebalo što  pre da se pozicioniraju.Google +  poseduje 'ono nešto' što pretenduje da razori popularnost Facebook-a.

U nekom od narednih post-ova napisaću koji su to neophodni pristupi,popularni  trendovi i marketinški alati koje bi trebalo što kvalitetnije koristiti  na SM  u svrhe političke kampanje.

Izbori se približavaju!




Нема коментара:

Постави коментар