уторак, 11. јул 2017.

ИНТЕРВЈУ СА ЈЕЛЕНОМ ВУКОИЧИЋ

Млада, амбициозна, елоквентна...  пар речи, којима бих описао моју нову саговорницу на блогу,  Јелену Вукоичић

О каквој особи се ради, молим вас да прочитате на крају интервјуа.


Фасцинирали су ме њени постови, које објављује на Фејсбуку. 


Јелена
До сада, нисам наишао на такву (политичку) ширину ставова. Дефинитивно, срдачно препоручујем  предеднику Србије Александру Вучићу да Јелену на неки начин ангажује. 

Да не испада да сам сад ја као тамо неки Head Hunter, али сам убеђен да Јелена заиста завређује сву могућу пажњу државног врха. Можда грешим. Можда је тај мој утисак појачан чињеницом да је Јелена женско, а да размишља окрутније и рационалније од мушкараца који су по вокацији политичари.


Интервју је настао у уторак 11.јула 2017.године...    ЗВЕЗДА je РОЂЕНА.

Следи интервју



Да ли би на мој позив посетила Нишвил ?

Наравно. Сјајан фестивал, добра атмосфера и, што је најважније, одлична промоција Србије. 

Читам твоје  постове на фејсу. Одушевљен сам. Који су твоји углови бављења политиком и политичким темама? 

Из реалполитичког и националног истовремено. Покушавам да потиснем емоције јер емоцијама нема места у политици, и оне више штете него што помажу националном интересу. 

Интересује ме твоје мишљење о мојој СНС, без икакве (ауто)цензуре ?

Велика партија која је успела у нечему што је досад ретко коме полазило за руком – да придобије широко гласачко тело различитих идеолошких и политичких опредељења, и готово потпуно неутралише утицај опозиционих странака. Наравно, уз моћ и власт увек долазе и опасности, и мислим да за СНС могу да буду опаснији дисонантни тонови унутар саме странке који долазе од стране неких чланова који воде другачију, своју или туђу, политику, него опозиција. 

 Како описујеш опозицију и људе који је воде... 

Опозиција је, највећим делом, разбијена, погубљена и безидејна. Грешка им је то што своју политику базирају готово искључиво на анимозитету према власти, а посебно Александру Вучићу као персонификацији исте, уместо да понуде политичке идеје и програме који би били стварна алтернатива политици владајуће структуре. Можда је проблем у томе што стари политичари, који већином чине опозициони корпус, не могу ни да понуде нове идеје. Србији су дефинитивно потребне нове политичке снаге на свим странама идеолошког спектра. 

У животу је постало све значајније коришћење друштвених мрежа, какав је значај друштвених мрежа за оно чиме се бавиш ?

Друштвене мреже имају велики друштвени, самим тим и политички значај. Оне су постале неизоставни део наших живота, свиђало нам се то или не, и на тај начин их треба и посматрати. За неког ко се бави политиколошким истраживањима чији резултати допиру до релативно малог броја читалаца, као што сам ја, друштвене мреже и портали су начин да своје ставове поделим са много више људи. 

Знам да немаш блог. Можда си размишљала да покренеш персонални блог ? 

Мислим да је ово засад сасвим довољно. 

Увиђаш јасну везу између туризма и политике ?

Наравно. Туризам је својеврсна политичка промоција и идеалан вид политичког маркетинга. Ако погледамо на који нас начин поједини светски медији представљају сада већ дужи низ година, онда је потпуно јасно колико су значајна позитивна искуства (а скоро сва су таква) страних туриста у нашој земљи. Београд је већ постао међународни бренд, али треба радити на томе да и неки други градови и локалитети добију пажњу коју заслужују. 

Питао сам Исидору Бјелицу, па ћу упитати и тебе : ,, Како ти делује nick prof.dr didžej banozio, односно да ли у одређеном тренутку може бити политички атрактиван ? '' 

Искрена да будем, атрактивнији ми је власник ток nick-а. Готово сваки nick, уз помоћ адекватног маркетинга, може да постане политички атрактиван. Политика је уосталом уметност (не)могућег. 

Утисци о ,,најлепшем'' граду на свету - Нишу..

Прелеп град са богатом историјом, срдачним људима и одличном културном понудом, у коју спада и фестивал који су споменуо. Град чији су економски и туристички потенцијали још увек недовољно искоришћени, на чему свакако треба радити у будућности 

У најкраћем о Јелени :.

Магистрирала и докторирала на ФНП у Београду. У звању је доцента на НУБЛ - у Републици Српској. Ради на различитим пројектима као истраживач... 

Линк до њеног facebook профила (клик)



Нема коментара:

Постави коментар