петак, 8. мај 2015.

#NovaEnergija


NA #NOVAENERGIJA PREDSTAVLJENA
 EKONOMIJA ZNANJA
Eto, da i ja prozborim koju reč o regionalnoj internet konferenciji o ekonomiji znanja #NovaEnergija .


Učešće u ovom nezaboravnom događaju dugujem(o) sjajnim organizatorima, a pre svega dvojici ,,prvih među jednakima’’ – Zoranu Torbici i Robertu Čobanu. 

Za Torbicu  mogu mirno da kažem da sam ga toliko hvalio, reklamirao, spamovao ljude i pozitivno botovao, gotovo pa k’o da je reč o Acketu Vučiću (kome možete postaviti pitanje na Twitter/u sa heštegom #AskVucic u Global converzation u organizaciji EuroNews u emisiji koja će biti 19. maja),  otuda i moje skromno  mišljenje da me za sledeću konferenciju proglasi za VIP Banozia. J

Ipak, najviše me je impresionirao Robert Čoban. Čovek je sve vreme bio IN. Ne znam odakle mu toliko energije. Živi dokaz šta sve može  #NovaEnergija . Hvala mu na trudu, profesionalizmu i posvećenosti.

Sada u najkraćim crtama o samoj konferenciji i programu,malo o Kopu, ljudima, i drugim stvarima koje su obeležile konferenciju.

#1 Pogram konferencije – čista desetka.

#2 Očekivanja – više nego ispunjena. Zapravo ihihi premašena.

#3 Smeštaj, dodatni sadržaj, cenovna komponenta – no comment. Sve bilo je san na javi.

#4 MK Resort(objekat, enterijer, personal..) – looooodilo. Kada neko zna biznis, on jednostavno zna.

#5 Skijališta Srbije – eto dokaza da i javni sektor zna da radi svoj posao, i to mnogo dobro. Ovo pričam kao dugogodišnji skijaš, sa ostvarenih nekoliko takmičenja, do famoznog preloma noge. Sada čak ne skijam ni rekreativno.

#6 Ekipa(učesnici, predavači, panelisti..) na #NovaEnergija – šareno, regionalno, multi politički, korporativni galimatijus, lepe cice, prijatne tviterašice,  etc..






#7 Provod – žurkice super, Afteri još luđi..

Kreativnost

#8 Coca Cola- maltene ceo Niš zna koliko volim da je pijem, ali što su kreativni, dovitljivi, to se ne može rečima opisati.. Ostaje mi žal što nisam izabran da se klackam žičarom sa fenomenalnim Borom Milosavljevićem, pa onda malo da se spuštamo all together niz Greben (K.G. ski staza)




#9 E-Turizam, E-Vlada, E-Zdravstvo, E-Nabavke, E-Državljanstvo ... nužnost.

#10 Politika – skoro pa izostala. Ipak, nije prošlo bez politike, u njenoj najogoljenijoj formi.

...

Vesa je premijerno predstavio
TESLA SMARTPHONE
A, sada i nešto što mi je zacementiralo fantastičan utisak o ovoj internet regionalnoj konferenciji.

NJ.E. Ambasador Izraela u Srbiji – POKIDAO ČOVEK

Vesa Jevrosimović – Premijera ,,Tesla'' prvog srpskog smartpfone-a – POKIDAO ČOVEK



Lazar Džamić – o prilikama u problemima – POKIDAO ČOVEK

Annela Kiirats  - eUprava u Estoniji  -  POKIDALA ESTONKA(ŽENA)

Ipak, nije baš sve bilo pozitivno. GENERALNO nije pokvarilo opšti sjajan utisak, i to nešto se desilo na panelu  koji bih nazvao : pljuvanje po Vučiću. Mislim se, navikao čovek da ga ni krivog ni dužnog lepo isprozivaju, neutemeljeno mu spočitaju neke stvari. Eto, toliko o #cenzura u Srbiji , ili bolje rečeno, zalutalo se malo na #NovaEnergija sa tom jednom temom..

U toku panela : SAN O E-UPRAVI
U redovima niže biću najobjektivniji, odnosno pokušaću da budem. Jedan od prethodnih  panela sušta suprotnost pomenutom, a ponavljam koji je imao samo jednu poruku : ,,ne znamo šta da ponudimo i kažemo, pa aj’ da popljujemo  Vučića’’.
Na tom drugom, prethodnom panelu je bilo mnogo toga korisnog, a jedan od panelista bio je Mario Maletić  (kog ima da sledeći put izbacim iz njegovog vlastitog autića, bude li toliko gledao u svoj smrtphone, a manje na put ispred sebe), koji je briljirao i predstavio u najboljem svetlu SNS (jer je bio na to primoran) i konkretne projekte Ministarstva pravde. I ostali panelisti su bili odlični, publika odlična, a panel je obilovao više nego željenom interakcijom. 

Mene priča o elektronskoj upravi toliko muči, pre svega zbog uloženog truda, ali i da konačno započnemo sa tim poslom u Nišu, uz to, još se ne mirim  sa time da je nas nekoliko napravilo projekat ,,One stop shop’’ sada već daleke 2013.godine, te da je on i dalje  mrtvo slovo na papiru.

OVO ĆE BITI HIT ZA VEŽBANJE - KANGOO
#NovaEnergija mi je u tom smislu dala krila, koja kao da mi je neko posekao, ali neće oni moći tek tako sa Banoziom.





DA NAM #NOVAENERGIJA BUDE  STIL ŽIVOTA

Нема коментара:

Постави коментар